Izstāde “1920-2020. Varšavas kauja. Polijas uzvara par Eiropas brīvību”

Bitwa Warszawska 1920

No 29 septembrī līdz 2020. gada 19. oktobrim sadarbībā ar Polijas Republikas vēstniecības Rīgā Konsulāro departamentu mūsu Itas Kozakēvičas poļu vidusskolā ir skatāma izstāde, kas veltīta Varšavas kaujas 100. gadadienai. Tās uzdevums ir nodrošināt skolas audzēkņiem un darbiniekiem, kā arī vietējai poļu kopienai iespēju uzzināt par šo notikumu, kas ir ārkārtīgi svarīgs Polijas un Latvijas neatkarībai.

Bez Varšavas uzvaras poļi un latvieši nekad nevarētu baudīt dzīvi savā valstī, brīvi no svešas varas, un Eiropu apdraudētu komunistiskās diktatūras rēgs.

Prezentēto izstādi sagatavoja poļu Pilsoniskās izglītības militārais centrs, kuru atbalstīja Nacionālā aizsardzības ministrija.  Polijas aizsardzības atašeja Rīgā uzdevumā izstādē redzamo darbu izdruku  veica viena no Rīgas tipogrāfijām.

Izstādē ir apskatāmas 12 teksta tāfeles, uz kurām var redzēt plakātu, fotoattēlu un skrejlapu reprodukcijas no Padomju Krievijas kara ar atdzimušo Poliju 1919.-1920 gadu laikā. Izstādē ir akcentēts Polijas un Padomju savienības noslēgtais miera līgums Rīgā, kas iezīmēja Polijas un Latvijas kopīgo uzvaru pār boļševiku agresiju.

Tiem, kurus vairāk interesē Varšavas kaujas norise varam ieteikt izglītības portālu bitwa1920.gov.pl, kur var iepazīties ar atsevišķu cilvēku skatījumu par Polijas un Padomju Savienības kara notikumiem.

Izstāde "1920-2020. Varšavas kauja. Polijas uzvara par Eiropas brīvību"

Image 2 of 5