Starptautisks loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkurss 5.-12. klašu skolēniem

Aicinām skolēnus piedalīties pasaulē lielākajā informātikas un loģiskās domāšanas konkursā 5.-12.klasei Bebr[a]s. Piedalīšanās ir bez maksas.

Konkursā skolēni, izmantojot loģisko un algoritmisko domāšanu, nevis specifiskas informātikas zināšanas, risina aizraujošus uzdevumus, kas ataino informātikas pamatprincipus. Pērn konkurss norisinājās jau vairāk nekā 50 valstīs un tajā piedalījās gandrīz 3 miljoni skolēnu. Arī Latvijā tas pulcēja vēl nebijušu skaitu dalībnieku  – 19 550 skolēnu no vairāk nekā 300 Latvijas skolām.

15 dažādas grūtības uzdevumu pildīšana notiek individuāli, vienu reizi, pie datoriem 35 minūtes (lai varat iekļauties vienas akadēmiskās stundas laikā).

Lai reģistrētos, līdz 3. novembrim jādodas uz konkursa oficiālo mājaslapu – www.visma.lv/bebrs, kur bez maksas iespējas reģistrēties dalībai. Skolēnu reģistrāciju var veikt skolotāji, kas ir īpaši ērti, ja konkursā plāno piedalīties visa klase. Turklāt skolotājs redzēs informāciju par visiem skolēniem vienkopus un varēs lejupielādēt gan uzdevumu pareizās atbildes, gan atzinības rakstus. Protams, skolēni var reģistrēties arī individuālai dalībai.  

Konkursa uzdevumi jāizpilda laika posmā no 9. līdz 20. novembrim. Pēc 20. novembra tiks apzināti konkursa rezultāti. 20 spēcīgākie skolēni no katras grupas tiks aicināti janvārī piedalīties klātienes finālā.

Gadījumā, ja rodas kādas neskaidrības vai jautājumi, droši sazinieties ar mums, atbildot uz šo e-pastu vai zvanot 67116262.

Sīkāka informācija un reģistrācija: www.visma.lv/bebrs.