Sadarbība starp Rīgas un Varšavas vidusskolu absolventiem

31. martā 12. klases skolēni piedalījās attālinātā tikšanās ar saviem vienaudžiem no Varšavas Ģenerāļa J. Sovinska 3. vidusskolas. Tā bija abu skolu izglītības apmaiņas inaugurācija.

Šī gada vidusskolas absolventi mācību stundu laikā saviem kolēģiem parādīja interesantas un pievilcīgas vietas Rīgas kartē no jauniešu skatupunkta. Savukārt vidusskolēni no Varšavas izrādīja viņiem skolas vēsturisko ēku un pastāstīja par savām iecienītākajām vietām Varšavā.

Bija laiks arī diskusijām, un, pateicoties kontaktu apmaiņai, jaunieši, kas dosies studēt uz Poliju, varēs tuvāk sadraudzēties ar saviem vienaudžiem no Varšavas.


31 marca uczniowie 12 klasy wzięli udział w zdalnym spotkaniu ze swoimi rówieśnikami z III Liceum Ogólnokształcącego im. gen. J. Sowińskiego w Warszawie. Była to inauguracja wymiany edukacyjnej pomiędzy obiema placówkami.

Podczas lekcji tegoroczni maturzyści pokazali swoim kolegom i koleżankom ciekawe i atrakcyjne z punktu widzenia młodzieży miejsca na mapie Rygi. W zamian licealiści z Warszawy oprowadzili ich po zabytkowym budynki szkoły i podzielili się swoimi ulubionymi warszawskimi zakątkami.

Był też czas na dyskusję, a dzięki wymianie kontaktów młodzież wybierająca się na studia do Polski będzie mogla nawiązać bliższe znajomości ze swoimi rówieśnikami z Warszawy.